Sweet Deed #104

Læger fortjener at blive anerkendt og hyldet som helte. Ikke kun for at overvinde de lange vanskelige år i studiet og de mange timers praktikophold på hospitalet. Men især fordi de i sin tid traf en beslutning om at tjene menneskeheden. De forstod og accepterede behovet for at gå igennem flere års studier, fordi de vidste, at de ville beskæftige sig med mennesker. Selvom de blev færdige med studiet, må de aldrig holde op med at lære og opdatere sig selv med det nyeste inden for sundhedsverdenen.

De er konstant tilstedeværende i vores liv. Nogle gange udvikler vi langvarige relationer med en læge, der begynder fra barndommen og ind i voksenlivet. Andre læger møder vi kun en enkelt gang, når det er akut. I begge tilfælde, er møderne oftest korte, men deres virkning er vedvarende.

Som en del af mit praktikophold på et apotek i Sønderborg, skulle jeg udføre tre medicingennemgange med tilhørende medicinafstemning og patientinterview. Medicingennemgang, er en gennemgang af patientens medicinering på baggrund af blandt andet et interview med patienten. Formålet er i et samarbejde mellem apotek, læge og patient, at bidrage til at forebygge, identificere og løse lægemiddelrelaterede problemer samt at få klarlagt patientens selvoplevede problemer.

Alle læger fortjener en hyldest, men nogle fortjener bare at blive hyldet lidt mere end andre. En af dem er den lokale læge Rune Jacobsen. Han er ellers upopulær på apoteket, fordi han stadig skriver recepter i hånden. Gammeldags og tidskrævende. Men en meget kompetent og flink læge, det må jeg sige han er.

Rune var villig til at indgå i et samarbejde om medicingennemgangene. Og i samråd med ham fandt vi de relevante patienter og udførte medicingennemgangene. Alt gik godt.

Det er nemt at glemme at takke. Så som tak for hjælpen købte jeg en kage fra lagkagehuset og bragte den til Rune og hans kolleger. Det blev de rigtig glade for i kaffepausen.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled