Sweet Deed #52

Sweet Deed #52 - Danmark Spiser Sammen

Vi er ikke skabt til at leve i ensomhed. Så når du oplever ensomhed, går det ud over din livskvalitet. Lavt selvværd, psykiske lidelser og misbrug kan være nogle af konsekvenserne. Og hvis du føler dig alene, er du ikke alene. For der er flere end 200.000, som også føler sig ensomme.

Heldigvis er der nogle, som vil bekæmpe dette. Flere end 60 organisationer er gået sammen i Folkebevægelsen mod Ensomhed. Landet over kører de lige nu en kampagne, der hedder ’Danmark Spiser Sammen’. Kampagnen sætter netop fokus på ensomhed.

Bevægelsen havde arrangeret et stort fællesspisningsarrangement med over 500 mennesker i Nørrebrohalen. Kandyman skulle være iblandt – som bordvært. En af aftenens vigtigste opgaver.

Min opgave var at være vært for 9 fremmede gæster, og sørge for, at gæsterne slappede af og havde en god aften.

Da gæsterne ankom klokken 17, blev jeg tildelt ’VIP’ bordet. Det bestod af personer fra Headspace, Mary Fonden, Politiken og sidst men ikke mindst Daniel.

Når man er ung skal man ikke være ensom. Men det var Daniel. Han havde samlet mod til at deltage i eventet. Politikens journalist og fotograf dækkede hans aften. De udgav senere denne artikel om Daniel.

Jeg viste derefter gæsterne ned til deres bord, og sørgede for at aktivere alle rundt om bordet. Kronprinsesse Mary, som var dagens hemmelige gæst, holdte kort efter en inspirerende tale. Til min store overraskelse blev hun og spiste med.

Jeg serverede dagens menu til gæsterne. Herefter blev desserten præsenteret, som fungerede på den måde, at gæsterne selv skulle bygge deres egen dessert.

Inden gæsterne blev sendt hjem med en opfordring om at føre madstafetten videre, fik jeg mulighed for at sidde og tale med Kronprinsesse Mary. På bordet lå en flip-flap. Inde i flip-flappen var tallene 1-8 og under hver flap et spørgsmål. Jeg tog den, og spurgte Kronprinsessen om hun var frisk på en omgang. Hun var lidt usikker, men gav efter. Hun valgte tallet 3. 1, 2, 3. Hun valgte igen 3. Det måtte være hendes yndlingstal. Jeg åbnede flappen.

Mig: “Hvad inspirerer dig?”

Kronprinsesse Mary: “Mennesker”

Mig: “Hvilke slags mennesker?”

Kronprinsesse Mary: “Alle. For alle mennesker er forskellige og alle har noget forskelligt at byde på.”

 

 

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

 

Comments are disabled