Sweet Deed #73

Sweet Deed #73 - Spring for livet

En idrætsdag plejer normalt kun at være forbeholdt skoleelever. Men nu er der også kommet en idrætsdag for ældre, som har rundet de 60 år: Spring For Livet.

Målet er at skabe en aktiv og hyggelig dag, hvor de ældre borgere gratis kan opleve glæden ved motion. Det er uanset om de er vant til at motionere eller ej. Samtidig er der mulighed for at prøve forskellige motionsaktiviteter samt at danne netværk og samvær med andre ældre.

En stående hær af frivillige, mødtes dagen før for at sørge for det praktiske. Jeg var en del af denne hær, der nok havde en gennemsnitsalder på +50. Vi skulle blandt andet pakke cirka 800 muleposer med forskelligt indhold, som deltagerne ville få udleveret på selve dagen. Det gik smurt, som var det et samlebånd på en fabrik. Muleposerne indeholdt program, kuglepenne, gavekort, spørgeskema samt blade som Isabellas og Søndag.

Idrætsdagen blev indledt med en velkomsttale ved Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen. Derefter var der aktiviteter, som de ældre deltagere kunne prøve eller blot se på. De ældre fik chancen til at møde klubber og foreninger samt høre om de aktiviteter, som de tilbyder i lokalområdet.

Yoga, floorball, kinesisk gymnastik, krolf, seniorfitness og selvforsvar var bare nogle af de mange muligheder for at få blodcirkulationen i gang og lidt sved på panden.

Foruden de mange aktiviteter, fik de ældre også mulighed for at møde den danske skuespiller, og filminstruktør og komiker Hella Joof. Hun fortalte om ”lykken og det skønne, sunde ældreliv”.

Spring For Livet blev finansieret af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København. Jeg er sikker på, at det var en god investering. For jo flere ældre, som motionere, jo mindre skal der bruges på medicin, hjemmepleje og hospital.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled