Sweet Deed #9

Sweet Deed #9 - Hjemmeværnet

Det var en solrig og varm maj dag. Mine venner var i færd med at skifte forlygtepærerne på en bil. På samme gade var hjemmeværnssoldater stillet op. De regulerede trafikken i anledningen af Copenhagen Marathon. En af mine venner nævnte, at Hjemmeværnet var en frivillig organisation. Jeg vidste godt, at der var lidt frivillighed indover. Men var det nu 100 % frivilligt? Det ville jeg finde ud af.

Jeg var lidt tørstig. Hjemmeværnsfolkene så også tørstige ud i varmen. Jeg gik derfor ind i tanken og købte en kold kildevand til hver hjemmeværnsmand. Det rimer jo lidt.

Derefter fik jeg en snak med dem omkring Hjemmeværnet. Den ene havde et meget langvarigt medlemskab bag sig. Han sammenlignede sit arbejde med at være frivillig i en fodboldklub.

Jeg fandt også ud af, at Hjemmeværnet er én stor uddannelsesinstitution. Det er lige før, at Hjemmeværnet tilbyder flere uddannelser end Københavns Universitet.

Det er nu gået op for mig, at uddannelse er et lands billigste forsvar. Og at være frivillig i Hjemmeværnet kan være et vidt begreb.

Vidste du iøvrigt, at Hjemmeværnet blev stiftet som et værn mod kommende besættelser efter Anden Verdenskrig? Fra besættelse til trafikregulering. Der er sket meget siden 1945.

Comments are disabled