Sweet Deed #95

 

Er du bevidst om den indvirkning, som du har på naturen? Hvis ikke, så fortsæt med at læse. Hvis du er, og du ved, at du påvirker naturen negativt, men er ligeglad, så fortsæt med at læse. Hvis du er, og du beskytter og bevare naturen, så er du fantastisk! … Og du kan fortsætte med at læse også.

For dig, som ikke ved det, så behøver man ikke at blive en miljøaktivist for at passe på naturen. Lad mig hjælpe dig med at forstå, hvorfor du bør bekymre dig om vores natur.

1:
Jo mere ligeglad du er med naturen, jo mere vil det blive forurenet – med forurenende stoffer og gifte, som har en skadelig effekt på dit helbred.

2:
Dine tip-tip-tip-tip-tip-tip-oldebørn vil værdsætte det. Medmindre du har nogle superkræfter, som jeg ikke kender til, vil du ikke leve for evigt. Så, hvilken slags verden ønsker du at efterlade dem, som kommer efter dig?

3:
Det er en afspejling af din karakter. Behandl andre, som du selv vil behandles, siger vi ofte. Naturen giver os så mange ting gratis – ren luft, rent vand, smukke landskaber, beundringsværdige udsigter, og jeg kunne blive ved. Vi tager så meget fra naturen, men hvad giver vi igen – forurening? Det mindste vi kan gøre, er at vise vores påskønnelse ved at beskytte og bevare vores natur.

4:
Jorden er vores hjem. Og vores hjem er begyndt at ligne mere og mere en gigantisk bunke møg. Det er her vi bor og lever, så vi må tage os af det! Vil du måske hellere bo i en forurenet losseplads?

Jeg fik lyst til at hjælpe en lille naturplejegruppe med at give Sydhavnstippens natur en kærlig hånd. Foruden anføreren Johan, består gruppen af nogle lokale entusiaster fra Sydhavnen, som mødes et par gange om året for at give naturen på Tippen en kærlig hånd. Selvom jeg har boet i København hele mit liv, havde jeg aldrig hørt om Tippen før nu. Hvis du heller ikke har hørt om Tippen, så vil jeg stærkt anbefale dig til at tage derud.

Tippen er Københavns vilde baghave, som naturplejegruppen siger. Her kan man plukke æbler, forsvinde i det høje græs samt møde får og lamaer. Tippen er fantastisk og værd at bevare.

Vi var cirka 20 flittige folk i fuld færd med at samle affald på Tippen. Det var en skøn dag med lokale og ikke-lokale borgere.

Naturplejegruppens formål er at bevare og forbedre områdets særegne naturlandskab og understøtte biodiversiteten. De gør dette ved at bruge fem dage sammen, hvor de bekæmper invasive arter med fredelige, ikke-motoriserede værktøj.

Og biodiversitet er vigtigt. Ordet refererer til de mange forskellige planter, dyr og andre levende organismer på jorden. Det kan blive negativt påvirket ved tab af levesteder og nedbrydning som følge af menneskelig aktivitet og forurening.
Mange af de basale fornødenheder, som er nødvendige for at overleve, har vi på grund af biodiversitet. Hvis der sker noget med en bestemt organisme, kan en uønsket kædereaktion forekomme. Jo mere diversitet af liv, jo større chance er der for forskellige opdagelser, som kunne gøre vores verden et meget bedre sted. Så lad os gøre, hvad vi kan for at forhindre tab af biodiversitet.

Husk nu, uanset hvor lille eller ubetydelig dine handlinger synes at være, så tæller de. Det kræver kun en person at starte en bevægelse, der muligvis kan føre til et større gennembrud.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled