Sweet Deed #96

Du kan vælge dine venner, men ikke dine naboer. Er du heldig, så har du nogle gode naboer. Hvis du er mindre heldig, kan du have nogle ubehagelige naboer, som til tider kan gøre dit liv elendigt. Naboer kan spille en vigtig rolle i vores liv og vores samfund.

Hvis du har gode naboer, vil de passe på dig og din ejendom. De vil øge trygheden for din familie. De er dine øjne og sikre både din og kvarterets sikkerhed. Faktisk skal der ikke meget til for at være en god nabo.

Forleden dag stod jeg tidligere op end normalt. Klokken var omkring 6 om morgenen, da jeg kom ud af sengen.

Selvom jeg halvsov, havde jeg med min skarpe lugtesans fået færten af en speciel lugt. Uden at tænke videre over det, gik jeg ud på badeværelset for at vaske mit ansigt. Da jeg kom ud igen, var lugten der stadig. Det var først der, at det gik op for mig, at noget var galt. Det lugtede af brændt!

Men jeg kunne ikke se noget der brændte. Lugten så ud til at komme et andet sted fra. Jeg åbnede vinduet, og kunne konstatere at der kom tyk røg ud af naboens vindue.

Jeg gik ned og bankede på hans dør. Intet svar. Jeg bankede på igen, hårdere denne gang. Stadig intet svar. Så prøvede jeg dørtelefonen. Ingen reaktion. Måske var han besvimet?

Jeg ringede til brandvæsnet og slog alarm. Der gik ikke ret lang tid, før en masse politi, brand- og ambulancefolk stod sammen med mig foran naboens dør. Netop som de skulle sparke døren ind, åbnede min halvsovende nabo døren.

Det viste sig, at han havde glemt gryden i ovnen. Derefter var han faldet i søvn.

Heldigvis kom ingen personer til skade. Men det kunne nemt have kostet menneskeliv. Opgangen fik en ordentlig omgang udluftning af beredskabet og min nabo blev sendt på hospitalet til observation for røgforgiftning.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled