Sweet Deed #91

Har du en ven eller et familiemedlem, der har et hashmisbrug? Er du forælder til en person, som stoler på at hashen nok skal få ham eller hende gennem dagen? Så lad mig fortælle dig noget: det er muligt at hjælpe personen med hashmisbruget.

Hashmisbrug er især populært blandt unge. Netop på det tidspunkt i deres liv, hvor de skal lære og planlægge deres karriere. Hashen suger deres evne til at fokusere, lære, tænke logisk og fastholde, hvad de har lært. Derudover mister kroniske misbruger også motivationen.

Hvis en person føler, at brugen af hash gør hans liv bedre, vil du have svært ved at overbevise ham til at stoppe med at ryge. Men hvis personen erkender problemet, er det lidt nemmere at hjælpe.

Jeg har selv en ven, som for indtil et år siden havde et kæmpe overforbrug. Den var helt gal. Han røg flere gange om dagen. Syv dage om ugen. Og omkostningerne var kolossale.

Han vidste godt at det havde taget overhånd. Han havde tabt kontrollen mere og mere for hver dag. Derfor rakte jeg hånden ud for at løfte ham ud af hashens mørke skygge. Han tog imod, og der blev indgået en kontrakt i mellem os. Det skulle vise sig at være startskuddet til et nyt hashfrit liv.

Du bliver nødt til at arbejde med denne person for at få ham til at stoppe med at bruge stoffet. Han bliver nødt til at holde sig væk fra hash vennerne. For de fleste mennesker falder let tilbage, når de hænger ud med personer, som stadig er involveret i hashmisbrug.

Den første måned var hårdest. Abstinenserne var ikke for sjove. Irritabilitet, rastløshed, søvn problemer og svedeture. Jeg ringede til ham hver dag i den første måned for at støtte og motivere ham.

Han kom heldigvis helskindet i mål. Og det blev fejret med fællesspisning præcis et år efter at hashen blev kvittet. I øvrigt kom han ind på sit studie, og er nu i fuld gang med at uddanne sig.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled