Sweet Deed #71

Sweet Deed #71 - Creative Business Cup

Det var for syvende år i træk at dørene blev slået op for Creative Business Cup Danmark. Et arrangement med nogle af Danmarks dygtigste iværksættere og inspirerende talere. En forrygende dag med kåring af Danmarks bedste kreative startups i Industriens Hus.

Hvis du ikke har hørt om Creative Business Cup før, så minder det lidt om Eurovision. Hvert år afholder Creative Business Cup nationale konkurrencer i over 60 lande. For at hjælpe de kreative iværksættere med at frigøre deres potentiale arrangeres der også workshops, boot camps og mentorordninger.

Hvert land udvælger så de bedste iværksættere. Disse inviteres efterfølgende til hovedaktiviteten, som er det årlige verdensmesterskab i iværksætteri i København.

Jeg har tidligere deltaget som publikum. Men denne gang var jeg med som frivillig. Sammen med Anne og Carsten registrerede vi gæsterne og gav dem navneskilte.
Der var mange interessante gæster. Man kunne blandt andet finde direktøren for Nordea-fonden og Kultur- og fritidsborgmesteren på gæstelisten.

Men det mest interessante var nok, at jeg også fik mulighed for at høre pitches fra de kreative iværksættere. Mange af dem havde bæredygtighed som nøgleord. De ville gøre verden til et bedre sted. Det var fantastisk at høre.

Vinderen af konkurrencen og de 25.000 kroner blev modekonceptet Carcel. De ville betale indsatte i kvindefængsler i verdens fattigste lande for at producere deres luksustøj. På denne nytænkende måde ville de sælge luksusmode samtidig med at skabe bedre vilkår for de kvindelige indsatte og deres familier.
En virkelig velfortjent førsteplads. Jeg glæder mig til at se dem dyste til den internationale finale i november.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled