Sweet Deed #87

Kong Vinter har taget over i Danmark. Men den har også ramt Syrien. Det er hundekoldt. Især fordi husene ikke er isolerede, som i Danmark. Eller fordi folk er flygtet og bor i telte.

Mange har måttet efterlade deres hjem og ejendele. Derfor har de ikke noget varmt vintertøj. De bor nu på gaden eller i telte på den bare jord. Dette kan resultere i livstruende lungebetændelse.

Sammen med min gode ven tog vi forbi Viomis Aids lager i Albertslund. Der skulle fyldes containere op med tøj, sko, legetøj, møbler mm., som så skulle videre til Syrien. I den anledning var der rigeligt brug for nogle ekstra hænder til containernødhjælpen.

Vi hjalp til med at fylde en container op med møbler. Møblerne skulle anvendes til et særligt projekt: En skole i Idlib provinsen.

Skoler i Syrien bliver regelmæssigt bombet, beskadiget, plyndret og ødelagt. Siden konflikten begyndte, er mere end 4200 skoler blevet beskadiget, ødelagt, militariseret eller brugt som beskyttelsesrum for internt fordrevne.

En hel generation risikere at blive tabt på gulvet. For når man først har været væk i lang tid, er det svært at komme i skole igen. Det handler ikke kun om at give dem en uddannelse, men også at give dem en normal hverdag.

Ifølge den ansvarlige ville det tage noget tid endnu at få bygget skolen og få den op at køre. Det var hovedsagligt situationen i Aleppo, som var prioriteret. Så snart det var muligt, ville de fortsætte med projektet. Han sagde desuden, at efter Aleppo var faldet, var det højst sandsynligt Idlibs tur.

Vi hjalp også til med at organisere og sortere tøjet. Det var fantastisk at se, hvor meget tøj der var blevet doneret. Mens vi var der, blev der løbende bragt tøj ind. Må alt, hvad der blev fyldt i containerne være til gavn for det syriske folk.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled