Sweet Deed #98

De ældre har en særlig status og vi skal behandle dem med respekt. Vi skal vise dem barmhjertighed og medlidenhed i deres alderdom. Folk, der har oplevet mange år, har et andet perspektiv end nogen, der ser tingene for første gang. Med denne oplevelse kommer lektioner og viden, som kan formidles videre. Er det ikke fornuftigt at vise respekt for et menneske, der lærer dig noget så værdifuldt? Visdommen fra ældre, kan virkelig berige vores liv.

Det er aldrig i orden at være uforskammet over for nogen. Men det er især frygteligt at se ældre mennesker blive skubbet til side. Husk at være nådig over for alle, uanset deres alder. Det viser din sande karaktér.

Gennem vores barndom har vi gentagne gange hørt sætningen ”respekter de ældre”, indtil det sad fast. Dog er det tilsyneladende ikke alle der har hørt godt efter deres forældre.

På vej til Fredericia sad jeg over for en ældre herre med hvidt skæg. Han var cirka 70 år gammel. Ved siden af os sad et ungt par i slutningen af tyverne.

Da vi nærmerede os Fredericia Station, prikkede den ældre herre forsigtigt den unge fyr på skulderen. Ydmygt spurgte han om den unge fyr kunne hjælpe ham. Han skulle af på næste station, og havde brug for en hånd med hans rollator og poser.
Men det ville fyren ikke. Han havde selv mange ting, sagde han iskoldt. Jeg kiggede på hans ting: EN ENKELT RYGSÆK.

Jeg var forarget og dybt chokeret. På den ene side en ung fyr som ikke ser andet end sin egen verden. Og på den anden side en vaklende ældre herre på rollator, som føler sig flov over ikke at kunne klare sig selv. Hvad sker der for verdenen?

Den ældre herre vendte sig nu mod mig og spurgte stille: ”Vil du hjælpe mig?”

”Selvfølgelig vil jeg det”, svarede jeg ham og smilte.

Den ældre herre blev derefter hjulpet ud af toget med rollatoren og bagagen. Inden han skulle videre til Aalborg, ville han gerne på toilettet først. Så jeg ledsagede ham til handicaptoilettet, imens jeg tænkte jeg på, at jeg ikke havde lyst til at være gammel i Danmark.

 

Følg med på Kandymans Facebook-side her

Comments are disabled